iASSET vergroot ontwikkelcapaciteit - Sneak preview nieuwe ontwikkelingen

De uitdaging van het hebben van een technologische voorsprong op de concurrentie is het behouden van die voorsprong. Om er zeker van te zijn dat dat het geval is (en blijft) heeft iASSET de ontwikkelcapaciteit met 25% vergroot. Ook is er per 1 april een nieuwe collega begonnen die zich gaat bezig houden met implementaties en cursussen. Waar zijn we dan allemaal zo druk mee vraag je je af? Hier volgt alvast een sneak preview.

Benchmarking
Nu iASSET zo’n beetje de standaard voor de provinciale markt geworden is, biedt dat interessante mogelijkheden. Als je een vraag aan het systeem stelt kun je ook gelijk kijken hoe het antwoord er voor de rest van Nederland uit ziet. Ook voor gemeenten en andere opdrachtgevers komt deze functionaliteit beschikbaar. De mogelijkheden die “Dashboarding” daarbij biedt zullen wij uiteraard ten volle benutten. Uiteraard kan er alleen benchmarking toegepast worden als je dit als opdrachtgever toestaat en bijvoorbeeld de geaggregeerde data deelt.

Risico gestuurd beheer en onderhoud
Samen met de provincie Overijssel heeft iASSET een risicogestuurde beheer- en onderhoudsmodule ontwikkeld. De specifieke keuzes die daarin gemaakt zijn veralgemeniseren we en de module wordt daarmee breed toepasbaar gemaakt.

3D scannen - 3D modelvorming
Het is al enige tijd mogelijk om 3D-modellen van de beheer objecten in iASSET weer te geven. Op dit moment werken we aan de koppeling met 3D laserscanners. Profiel van vrije doorgang, wijzingen in de buitenruimte, allemaal zaken die het beheer van de openbare ruimte eenvoudiger voor je maken. Kijken we nog iets verder in de toekomst dan stap je een 3D (BIM) model van de openbare ruimte binnen en organiseer je daarbinnen al jouw beheer.

Beeldherkenning
Momenteel hebben we een bètaversie van een NEN 2767-inspectietool gebaseerd op beeldherkenning beschikbaar. In de komende maanden gaan we deze tool gebruiksvriendelijker maken en naadloos laten samenwerken met iASSET.

Voor zover de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast zijn we uiteraard druk met de implementatie van iASSET bij een groot aantal opdrachtgevers. Kortom, het houdt ons wel van de straat, oftewel; buiten de openbare ruimte ….. met als gevolg dat we OOK daarmee het beheer eenvoudiger maken 😉

ASSET beheer eenvoudig gemaakt.
Voor prijzen, demo en gebruiksvoorwaarden: www.iasset.nl
Word lid van onze LinkedIn groep: http://tinyurl.com/iASSETonLinkedIn

Deel dit nieuws item:
zzzzzz
iASSET vergroot ontwikkelcapaciteit - Sneak preview nieuwe ontwikkelingen