iASSET is BGT gecertificeerd

Al bij de ombouw van KIOS naar iASSET is er rekening gehouden met de BGT. De gegevensstructuur in onze database is zo opgezet, dat je export uit de BGT zó in iASSET kan worden geïmporteerd.

Dit hebben we onlangs verzilverd in een BGT-certificering. Dit houd in dat onze BGT gerelateerde berichten zowel qua structuur als qua veldwaarden voldoen aan de IMGeo-standaarden voor BOR-applicaties.

De komende maanden gaan we de uitwisseling middels SOAP opzetten naar GIS-applicaties, te beginnen met NedBGT (van NedGraphics), dg DIALOG BGT (van Sweco) en ChaloIS – Bgtlink (van GeoBorg/HawarIT). Daarbij moeten we samen met onze grotere klanten vragen beantwoorden als‘hoe om te gaan met gesplitste of samengevoegde objecten’. Geografisch is dat simpel op te lossen, maar iASSET houdt ook de historie van inspecties en onderhoud bij. Daar moeten dan keuzes gemaakt worden hoe we die historie op de juiste manier gerelateerd houden aan de nieuwe objecten. Het is een uitdaging om deze nieuwe dimensie (mutaties door de tijd heen) op een eenvoudige manier inzichtelijk te houden.

Bij iASSET staat gebruikersvriendelijkheid voorop. In de loop van dit jaar zullen de mutaties in iASSET en de BGT op een doorzichtige manier in de werkvoorraden verschijnen zodat de beheerder kan bepalen wanneer deze worden doorgevoerd.

Deel dit nieuws item:
zzzzzz
iASSET is BGT gecertificeerd