De Provincies en iASSET

Zoals je weet is iASSET marktleider in de provinciale markt. Daar zijn we uiteraard trots op en blij mee. Maar marktleiderschap brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Goed luisteren naar onze opdrachtgevers is daar een van. Om die reden hebben wij op 4 juli een gebruikersmiddag voor de Provincies georganiseerd.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van de Provincies: Drenthe, Fryslan, Flevoland, Utrecht, Zeeland, Groningen en Overijssel.

Na een lekkere lunch werden de nieuwe ontwikkelingen binnen iASSET gepresenteerd, waarna de deelnemers zelf aan de slag gingen in een interactieve sessie voor het stellen van prioriteiten.

Zaken die daarbij aan de orde kwamen zijn onder andere:

  • trends op IT-gebied en onze nieuwe manier van werken (Agile en SCRUM),
  • nieuwe ontwikkelingen op het gebied van asset management zoals de nieuwe CROW methodiek voor verhardingen en IMBOR,
  • het belang van goede data voor verschillende onderdelen zoals risicogestuurd onderhoud en BGT,
  • de nieuwste versie van de (inmiddels beroemde) schouw-app, met daarin de mogelijkheid van het offline inspecteren van objecten (NEN inspectie) en het zelf bouwen van een inspectieformulier.

De nieuwste versie van de schouw-app werd enthousiast ontvangen en was gelijk ook aanleiding voor nieuwe ideeën en wensen, bijvoorbeeld met betrekking tot VTA-inspecties (handig als de mobiele internet dekking net even iets minder is).

Vervolgens werd er in groepjes op een interactieve wijze gewerkt aan het stellen van prioriteiten voor een aantal provinciale speerpunten. We hebben daarbij vastgesteld wat het doel en resultaat is dat de Provincies willen bereiken en voor wie. Het was leuk om te zien dat de nadruk per groepje verschilde; aspecten die te maken hadden met het functioneel beheer van de applicatie en die met het analyseren van de assets.

De Provincies hebben regelmatig overleg over het gebruik van iASSET. Eens per kwartaal schuiven wij daarbij aan. Met andere woorden; er is een soort werkgroep gecreëerd waarbinnen we op een gestructureerde manier samenwerken aan een fantastisch product. iASSET: Leuker kunnen we het wel maken, en makkelijker ook!

Deel dit nieuws item:
zzzzzz
De Provincies en iASSET